Galna ungar & hundar

Idag har jag varit med Elza och skidrat, över isen och efter en skoterled. Var jätte fint spår, någon hade varit och kör upp ett skidspår så det var jätte kul och gick jätte bra. Elza har blivit så duktig på att dra. Sen tog jag skotern och for till zoo. Kidnappade med henne hem. Tog båda hundarna och gick och hämtade Charlie på dagis. Har varit jätte skönt ute idag. Vindstilla, någon minusgrad och sol! =)
Hoppas det är bra väder imorgon... hade tänkt fota djuren imorgon.

Måste ta och träna ordentligt med Elza nu... Tänkte tävla i april i Piteå med henne. Har som varit slöa på att träna på sistonde då hon löpt och så.

Nu finns föresten en bild på Nima på Jokkmokks BHK´s hemsida... Sötnosen min! =)

Tisdag

Idag efter vi skjutsat Charlie till dagis tog Johan och körde upp ett spår efter älven åt oss med skotern. Det har snöat VÄLDIGT mycket de senaste dagarna så det är djup pudersnö överallt! Sen tog jag och spände på mig skidorna och selade Elza och åkte iväg. Nima var också med oss. Johan var och körde runt med skotern på älven och jag kan ju säga att Elza drog, för att hon ville hänga med skotern! Fick hejda henne, så hon skulle ta det lite lugnt. Kul var det! Men kunde inte åka så långt... När man är liten orkar man inte så långt. trots att Nima liftade med skotern en bit. =)
Planerar en skidtur imorgon också. Eventuellt om jag bara tar Elza med mig så skidrar vi till nybyn.

ja ja... Nu ska jag gå och mysa med min lilla gosse som ligger och sover i soffan.



Elza & Wendie, När Elza var ca 4-5 månader.




Hurtiga idag..

Idag har vi varit och promenerat runt tallvik, jag drog Charlie på bob och tog Nima och Johan tog Elza. Sen for vi och åt lunch hos mamma och pappa, rostbiff och potatisgratäng! Mums! =)
Pizza blev vi bjudna på hos farmor (Charlies) sen! Gott var det, Sen kom vi på den briljanta ideen att vi skulle fara och åka bob och skidra i lappberget.
Så vi packade in oss i två bilar, Jag, Johan, Charlie, Jimmy och hundarna i en, Nisse, Matilda och Emil i den andra.
Grabbarna intog pulk backen och jag matilda och Elza for och åkte trean. Det gick jätte bra! Så här mycket har hon aldrig dragit! Kul var det! Och kraschade BARA 2 gånger! =) Nima var med grabbarna och åkte bob... Måste fara snart igen och åka med henne där i spåren.. Endast där det har funkat någosånär!

I morgon blir det en promenad med hundarna och sen ska jag och Charlie på Öppis och leka!

Elza 8-9 veckor


Gonatt!


Tessan!

Saknar som Tessan! Här är några bilder på Tuss Tuss!




Bilderna är klickbara...
 


Känns så skönt att veta att hon har det bra där hon är nu, och får jaga i massor! =)

Bilder från Jokkmokk

Lite crapig kvalite... men men.. det får ni leva med!

Nima är så duktig att stå stilla!


Med BIR rosetten


Jag vill inte sitta i buren!


Mycket bättre!


Vadå!?


Whihooo!

Snygg Nima gick inte bara och blev BIR med Hp (slog ut två tikar), utan hon kammade även hem en BIS-valp 2 placering! Är sååå Stolt!
En jätte söt liten collie tik slog oss i bis:et.
Vi fick förutom rosetter, ett jätte tuggben (som självklart är uppätet), En STOR pokal och en låda men jätte fina handgjorda kapsyl öppnare, korkskruvsöppnare och burköppnare i renhorn!

Kritik:
Tillräckliga propotioner, Korrekt benstomme, korrekt huvudform, utmärkt mörka ögon, korrekt hals och överlinje, utmärkt förbröst, korrekt bröstkorg, något brant i skuldra och kors, kraftiga vinklar bak, utmärkt steglängd, vispar något i fronten.




Bild på vinnar hunden.. (taget för någon dag sedan..)



Gonatt!

// Stolt ägare!

Mina Go Gummor!



Hur söta är de inte... mina snö monster!

Har fått ca 30-40 cm ny snö den senaste veckan... så de tycker det är skit kul att pulsa i djupsnön... Fast Elza är lite känslig och börjar frysa! Ha ha ha! =)

Nu håller vi på med koppelträning inför lördagen... Spännande!

Årsmöte

Idag har vi haft årsmöte med brukshundklubben. Har varit ett bra år för våran lilla klubb!
Blev invald i styrelsen som suppleant och sitter kvar i utställningssektorn. Agility sektorn har jag avsagt min plats från för ett tag sedan. Kul hade vi idag! Och fick självklart serverat för oss smörgåstårta! =) Mums! Alla som fått uppflytt i någon klass blev tilldelad en blomma och hundtugg. Jag och Elza fick oss en blomma för vårat 1:a pris i lk 1 som vi har arbetat hårt för! =) Nima fick inte smaka på hennes tugg ben, tyckte Elza. Jag har ju faktiskt arbetat för de där, såg hon ut att säga... Men Nima hann väl ta några tugg iaf... =)

Här är alla som fått blommor idag

JanE, Babsan, Ida, Petra, Zoo, Jag och Kjell.
 

Ikväll ska jag och Nima ha ringträning i stallet. Nästa lördag befinner vi ju oss i Jokkmokk på våran utställningsdebut.. Kul kommer det bli.. Nima kommer gå mot Babsans lilla (inte så liten längre) söta Thea.. Så får se hur det går! =)

Nu ska jag nöta soffa tills Linda kommer och plockar upp mig!

Sjuklingar..

Sitter hemma med lill gossen, han är förkyld och har feber! Lill bebisen min!

Igår tog jag Elza och Nima med mig och mötte Zoo med dogs halvvägs till nybyn efter isen. Sen på kvällen tog jag Elza och skidrade till henne.Skönt var det ute igår.. idag är det mindre härligt.. -15 och snöar. Plus att jag börjar känna mig halv förkyld.. =(

Blir en inne dag idag i soffan framför tvn. Har skickat Cilla och köpa alvedon och middag åt oss! Tur att vi har folk vi kan terra när vi är sjuka! =) Johan är och jobbar.

Nä nu ska jag göra mig en kopp the och bädda ner mig i soffan...

Takida...

Blev ingen skidtur idag har varit så kallt! Så blir träning ikväll istället i stallet. Är bjuden på middag till Johans farmor så ska dit på en liten stund.

Har fått PM:et till Jokkmokks utställningen idag och det är 13 anmälda aussies! Kul att det är så många! Vi har start nr:1.

I går frågade mamma mig om jag ville komma med henne till kiruna festivalen och se Takida!! =O Ja bara, ja men visst! Trodde aldrig det skulle komma från min mamma! Skum brud det där! =)

hmmm.. nu ska jag gå och leta nå kläder till Charlie och göra oss klara för middag.

RSS 2.0