snabb uppdatering

Idag på utställningen fick vi en slät 1:a. Blev klassvinnare, fast vi var ju enda tiken i valpklass! =) Ställdes 2 hanar också.. En Gunlake hund blev BIR-valp. Blev inget Bim för oss idag.. han tyckte hon var jätte fin, men lite tunn. Skriver kritiken en annan dag.
Grattis till Cari och Sonic som kammade hem BIR. Lycka till i morgon! =) Även ett stort lycka till Linda och Nellie i morgon, hoppas ni får erat sista cert! =)

Värme!

Det har varit 29 grader i skuggan idag och 42 grader i solen.. Så vi har inte hittat på så mycket idag..  Hundarna ville knappt vara ute, slöa är de.
Just nu håller vi på att göra oss klara inför utställningen i morgon... Ska duscha Nima och packa alla saker.. Spännande!

Håll tummar och tassar för oss i morgon! =)

Bad bilder


Alla tjejerna på ett kort!


Lill Nellie


Hopp på liten Elza


En utter och en hyena


Hopp över liten Elza


Sötnosarna goas i soffan

Bad, knott och motion

idag har vi tagit det mer lungt på nförmiddagen, Charlie har varit på dagis och vi har städat lite inne och ute på altan.. Dragit fram grillen och Charlies pool. Grillat super god mat och Charlie har tagit årets första dopp i polen.. har varit 38 grader i solen idag.. Varmt!
Jag och Linda har varit upp på klubben och tränat med Nima och Nellie... Blev dock inte något allvarligt eftersom det var så mycket mygg och knott.. Tog och hämtade Elza och lät de fara och bada i stället... Sen har vi varit till lappberget och sprungit / gått (nästan bara gått) =)
Så nu är de slut och ligger och sover mina änglar!
I morgon ska jag till kalix med zoo. Quila ska till veterinären..

Ha det bra alla vänner!

Socialträning

Idag har jag och Petra varit till kalix på häst & hundliv. Inhandlade ett utställningskoppel, en kong och ett nytt halsband åt Nima. Ett fint lila björkis halsband! =)
Innan vi for och handlade stannade vi och lät hundarna ta ett dopp, hade med Phira och Nima. Och efteråt tog vi en promenad runt "centrum" och stannade på cafe lyktan och tog en fika. Båda hundarna uppförde sig jätte bra!
Ska nog och grilla ikväll, jag Zoo Charlie och hundarna... om det inte blir något oväder.. ser lite mörkt ut på himlen...

I morgon ska jag på allmänträningen.. har blivit lite träning på klubben på sistonde... ajja bajja! =)

snabb uppdatering

Idag har vi tagit det lungt på förmiddagen, sen var vi förbi mamma och pappa. Charlie ville stanna där när vi for hem så då tog jag och Linda en prommis med hundarna i skogen och lät de bada sen. för de var ganska leriga efter rejsandet i leråkern. Jag zoo och Linda har varit nu ikväll och grillat i en jätte fin grillkåta jag aldrig varit till förr. Vi har haft alla 5 hundarna med oss så de har sprungit runt och busat där.. Synd att jag inte hade med kameran..

På lördag ska jag och Cilla med Nima och Tale på midnattsolsutställningen i gällivare! Håll tummarna! =)

Det får bli allt för idag..

Sök

Var ju i lördags och provade på lite sök... Första gången för båda hundarna... Körde först med Elza. jag gömde mig och Petra släppte på. Vallade rutan fint och hittade mig snabbt. Andra gången gömde sig Ulrika och jag släppte på.. samma snabba där.. Kul tyckte hon det var...! Sen provade vi Nima. jag gömde mig och Ulrika släppte på. Letade och letade, men vände framför mig hela tiden. Hon jobbade som tusan. Till sist utökade hon loven så hon kom bakom mig och hittade mig. Duktig tjej! Sen provade jag släppa på men det gick inte så bra. Tog en liten lov runt mig bara, så Petra talade med henne, och hon undrade varför det där trä planket talade med henne så det fick en utskällning. Sen när hon såg att det faktiskt var en människa bakom blev hon super glad! Provade en gång till. Petra gömde sig bakom en myrstack och då gick det jätte bra hittade henne på en gång! =) Detta kommer vi göra om snart! Kul hade de! =)

På väg till skogen...

Just nu sitter jag och väntar på Petra, Ska iväg och köra lite sök... med båda tjejerna... Få se hur det kommer gå!? =)
Ikväll ska jag på 25 och 31 års kalas... Till Ida och Micke. Blir kul! ja ja.. Får uppdatera sen om hur det gick..

Lördag 27 Juni ska vi till Gällivare på midnattsolsutställningen! Med Nima så klart =) Spännande! Få se hur det går! Var 12 anmälda aussies, var av 3 valpar.. Kul att det är några stycken iaf! =)

Linne, möte och premiär turer...

Idag har jag och Petra varit och irrat runt i bränna. Hittade mig faktiskt ett snyggt linne och ett par leggins som jag köpte..
Haft styrelsemöte på klubben ikväll. hade med Nima och tränade lite innan... Det gick jätte bra! Fick leka lite med Babsans schäfervalp Märta, och Marias kelpie Fiona. Kul hade de!

Ett stort GRATTIS! till zoo som idag fick sitt efterlängtade körkort! =)
Åkte premiär turen med henne till klubben! =)

Imorgon ska jag hitta på något skoj med hundarna....!

ja ja..

Föresten kan ni boka in 5 september, då har vi en inofficiell utställning för alla raser! =)

Spårning

Idag har jag varit med Petra och Camilla och spårat.
La ett ca 1 km spår åt Elza med 5 pinnar och slut. Spårade lite si sådär i början, missade de två första pinnarna och fick med sig 3 + slut. Spårade jätte fint i slutet.

La åt Nima ett ca 50 meters spår med en leksak i slutet. Hon såg på när jag gick in i skogen, Då var hon väldigt intresserad vad fan jag gjort i skogen. Hade bara ett koppel på henne så jag bromsade och styrde henne lite väl mycket kände jag, då jag inte hann med. Hon spårade på ganska bra fast högt och körde över slutet. Så fick uppmärksamma henne på det.
La sen ett till, lika långt och hade då lina. Fick bromsa henne mycket körde där också över slutet som var en burk med frolic. Ska ta och träna på att bara plocka pinnar till att börja med. Kul hade hon och spårade mig ända ut på vägen igen och till bilen... Duktig liten hyena! Ha ha... Gick hyfsat för att vara första gången hon fattade att det var ett spår man skulle följa. Så till nästa gång går det bättre och till dess ska vi ha övat på pinnar!

=)

Tävling

Whihoo! Vi lyckades skrapa ihop ett till första pris igår!
Även fast Elza har utvecklat ännu en ljud fobi! Aplåder!!!! Hon var väldigt låg och ofokuserad igår så jag trodde på ett 3:e pris kanske.. så blev hemskt förvånad och glad då vi fick ett första pris!

Platsliggande 10
Tandvisning 10
Linförighet 7,5 , Pos, tränger i sv, drar i kopplet (var ganska ofokuserad tyckte jag)
Läggande 0 , Ligger ej (Trodde hon la sig, saktade in, hade annars tagit ett dk)
Inkallning 10
Ställande 9 , Tar steg
Apportering 8,5 , DK
Hopp över hinder 9,5 , Avslut
Helhetsintryck 8,5 ( Var väldigt berörd av tidigare aplåder, hade problem med att få hon sitta fot, hon stod bara där)

Poäng: 163 1:a pris! =)



Har en till grej och berätta...
Johan skulle hämta mig i bränna i lördags , så skulle vi åka upp på klubben och träna... Han tog båda hundarna och Charlie med sig. var tvungen att stanna och tanka. Klev ur bilen och tankade, lämnade nyckeln i bilen. Medans han står där trycker Nima sig igenom nät gallret och klättrar fram i bilen och lyckas trampa på central lås knappen!!! Hela bilen låser sig, inga fönster öppna och jävligt varmt ute... Johan ringer till mig och jag springer dit. Vad ska vi göra!? Ringa låssmed och vänta kanske en halvtimme, nej.. så efter många om och men fick vi krossa en ruta! Stackarna! Det hann bli väldigt varmt i bilen. fast det bara gick kanske max 10 min. Hojja.
Tror ni det skar nå i mitt mamma hjärta när Charlie sa igenom rutan -Mamma öppna! =`(
Ja ja.. det gick ju bra! men det var lååånga minutrar! Och Johan har lärt sig att ALDRIG lämna nycklarna i bilen igen!




RSS 2.0